اسکیما چیست و چگونه با Schema Markup کار کنیم؟
قبل از اینکه بگوییم اسکیما چیست باید گفت که اسکیما در صفحات سایت شما شباهت زیادی به خوب غذا خوردن، ورزش کردن یا استراحت شبانه دارد.
شما میدانید که باید این کار را انجام دهید، هرچند که گاهی پیگیری آنها دشوار به نظر برسد. Schema Markup ابزاری مفید و فنی در زمینه سئو است که میتواند به Google کمک کند تا درک کند سایت شما چه کاری انجام میدهد و خدمات آن چیست.
اسکیما یک زبان برای نشانهگذاری است. زبانی مشترک بین موتورهای جستوجو، که به آنها کمک میکند اطلاعات صفحات را آسان تر و سریع تر تشخیص بدهند. عملکرد اصلی نشانه گذاری کمک به موتورهای جستجو برای درک بهتر محتوای شما است.
هدف موتورهای جستجو مانند گوگل ارائه اطلاعات ارزشمند و مرتبط به کاربران است. برای انجام این کار، موتورهای جستجو باید بدانند که در صفحه شما چه میگذرد. آنها میتوانند این کار را با مشاهده عناوین، کلمات کلیدی و سایر متنهای شما انجام دهند، اما این کار همواره با مشکلاتی نیز همراه است. در حالی که یادگیری ماشینی روند را بهبود میبخشد، الگوریتمهای خواندن متن هنوز هم میتوانند در شناسایی معنای کلمات گرفتار شوند.
اگرچه چندین سال است که اسکیما و سایر قالبهای نشانه گذاری ساختاری وجود دارد، اما سایتهای نسبتا کمی زحمت استفاده از Schema Markup را میدهند و حتی تعداد کمیاز مردم میدانند که این الگوریتم چیست و برای چه کاری است.
به هر حال هنوز هم دیر نشده است. ما قصد داریم به سوالات شما در مورد این که عملکردِ کلی اسکیما چیست و اینکه چرا شما باید آن را به بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی سئوی خود تبدیل کنید، پاسخ خواهیم داد. توجه کنید در پایان یک تست وجود دارد.

مانند سایر فرمتهای نشانه گذاری، میکرو داده ها برای محتوای یک صفحه اعمال میشوند تا دقیقاً مشخص کنند قسمت های مختلف در یک سایت درواقع چی هستند و هر قسمت چه کاری انجام میدهد. عناصر و ویژگیهای اسکیما میتوانند مستقیماً به کد HTML یک صفحه از سایت اضافه شوند تا اطلاعات اضافی را برای خزندههای موتورهای جستجو فراهم کنند.
تفسیر صحیح زمان و تاریخ برای موتورهای جستجو بسیار دشوار است. این به دلیل تفاوت در نحوه قالب بندی تاریخ ها است، آیا این رویداد مورد بحث در گذشته رخ داده است یا قرار است در آینده رخ دهد، و این واقعیت است که موتورهای جستجو (مانند همه رایانه ها) در واقع اونقدرها هم باهوش نیستند بنابراین قطعه کدهای schema به راهنمایی کردن رباتهای موتور جستجو کمک شایانی میکند.
آیا Schema Markup در رتبه بندی تاثیر دارد؟اگرچه هیچ مدرکی مبنی بر تأثیر مستقیم ریز داده ها بر رتبه بندی جستجو و جود ندارد. اما استفاده از Schema باعث میشود صفحات سایت شما در SERP به طور برجسته تری ظاهر شوند.که خب این امر میتواند باعث افزایش نرخ کلیک میشود.
طبق مطالعه انجام شده توسط یکی از کارشناسان گوگل کمتر از یک سوم نتایج جستجوی Google شامل یک کد غنی با علامت گذاری Schema.org است. این یک فرصت مناسب برای کسانی است که ازش استفاده کنند. درج میکرو داده ها در کد HTML شما میتواند به خزندههای موتور جستجو کمک کند تا محتوای صفحات شما را به طور موثرتری تفسیر کنند.
نتایج جستجو که از اسکیما استفاده شده است، کاربر را سریعتر مطلع میکند. کاربر میتواند جزئیات صفحه شما را با یک نگاه مشاهده کند که به آنها کمک میکند تصمیم بگیرند که صفحه مربوطه را کلیک کنند یا به صفحه دیگری منتقل شوند. این اطلاعات همچنین به سایت شما کمک میکند تا برای انواع مختلف محتوا رتبه بهتری پیدا کند و به نوبه خود کلیکهای بیشتری دریافت کند.
آیا Schema Markup رتبه بندی جستجو را بهبود میبخشد؟گوگل ادعا میکند که درج میکرو داده ها در حال حاضر به عنوان سیگنال رتبه بندی استفاده نمیشود. با این حال، این قطعه کدها سایت شما را بهبود میبخشد، که میتواند به سایت شما کمک کند تا برجسته تر در SERP ظاهر شود.
عده ای هنوز در ذهن خود تصور میکنند استفاده از این Schema Markup به معنی دور زدن موتور جستجو است و استفاده از آن ضرر دارد اما میدانید بدانید تنها ضررِ اسکیما چیست ؟ این که رقبای شما از آن استفاده میکنند و شما این کار را نمیکنید.

در واقع مهم ترین ویژگی Schema Markup این است که به سایت شما کمک میکند تا رتبه بهتری را در موتورهای جستجو کسب کند و به این ترتیب موتورهای جستجو سایت شما را بهتر درک میکنند و قطعا بازدهی سایت شما را افزایش خواهد داد. برای کار با اسکیما نشانه گذاری های متفاوتی قابل اجرا است که در ادامه به برخی از این نشانه گذاری ها اشاره خواهیم کرد.
مقالات کسب و کار محلی رستوران بررسی و نقد کتاب فیلم نرم افزارها مناسبت ها محصولات از جمله کارهای دیگرِ اسکیما چیست ؟جدا از اینکه به کمک آن موتورهای جستجو برای طبقه بندی صحیح محتوای سایت شما کارشان راحت تر میشود، علامت گذاری صفحات با schema microdata همچنین میتواند برای تعریف و نمایش قطعههای غنی از محتوای شما در SERP استفاده شود.
بر خلاف تصور غلط رایج، در واقع گوگل از Schema برای نمایش قطعههای غنی استفاده میکند. قسمت های واضح و واضح تر میتوانند نرخ کلیک بالاتری داشته باشند، زیرا کاربران میتوانند به راحتی تعیین کنند که آیا محتوای سایت شما سوالات شان را برطرف میکند یا خیر.
به گفته منابع رسمی از طرف گوگل، شما وقتی بفهمید اسکیما چیست و از آن در سایت خود استفاده کنید، میتوانید تا 30% افزایش نرخ کلیک داشته باشید.
چگونه میتوانم صفحات خود را با Schema Markup علامت گذاری کنم؟علامت گذاری صفحات با Schema Microdata میتواند به نوعی خیلی سخت باشد، به خصوص اگر سایت شما صدها (یا هزاران) صفحه داشته باشد. علامت گذاری باید به صورت دستی به هر صفحه اضافه شود، که برای سایتهای بزرگ بسیار زمان بر اگرچه مفید است.
اما اگر هنوز در مرحله برنامه ریزی هستید یا سایت کوچکتری دارید در واقع خوش شانس هستید، زیرا افزودن میکرو داده ها برای شما بدون دردسر است. برای شروع مراحل ذکر شده در این راهنما را دنبال کنید. هنگامیکه از اسکیما در تمام صفحات استفاده کردید، با استفاده از آزمایشهایی میتوانید مطمئن شوید که آیا به درستی کار میکنند یا نه.
حالا که تا حدودی فهمیدیم اسکیما چیست آیا ما باید در هر صفحه از این میکرو داده ها استفاده کنیم؟ خیر، اما هرچه ویژگیهای Schema Microdata را بیشتر به کار ببرید، ماهیت و هدف محتوای سایت شما برای موتورهای جستجو واضح تر خواهد بود.
همچنین، لازم به یادآوری است که قبل از اینکه Google بتواند با استفاده از میکروداده های شما، قطعههای غنی ایجاد کند، باید علامت گذاری اسکیما را برای تعداد مشخصی از ویژگی ها اعمال کنید.
با استفاده از ابزار آزمایش داده ساختار یافته گوگل میتوانید بررسی کنید که چه اطلاعاتی میتواند از نشانه گذاری شما استخراج شود و اگر نقصی در آن وجود دارد مطلع شوید.
آیا اسکیما از انواع دیگر دادههای نشانه گذاری پشتیبانی میکند؟بله، هنگامیکه Google پروژه schema.org را رسما معرفی کرد، بسیاری از مدیران سایت نا امید شدند به دلیل اینکه انواع اطلاعات پشتیبانی شده توسط سایر قالبهای نشانه گذاری ساختار یافته با میکرو دادههای اسکیما سازگار نبودند.
اما گوگل این موضوع را بررسی کرد و اکنون میکروداده ها با انواع دادههای موجود در RDFa و سایر قالبهای نشانه گذاری را نیز پشتیبانی میکند. صدها نوع نشانه گذاری های مختلف وجود دارد.
از آنجایی که ابداع Schema Markup توسط هر چهار موتور جستجو قدرتمند یعنی گوگل، بینگ، یاهو و یاندکس اتفاق افتاده است، اگر ما تنها از میکرو دادههای Schema استفاده کنیم برای هر موتور جستجویی کاربرد دارد و نیاز نیست برای هرکدام از قطعه کدهای نشانه گذاری دیگری استفاده کنیم.

اما شاید این سوال پیش بیاید که چرا این موتورهای جستجو که همواره با یکدیگر رقیب بودند در این مورد همکاری میکنند؟ در حال حاضر، استانداردها و طرحهای زیادی برای علامت گذاری انواع مختلف اطلاعات در صفحات سایت وجود دارد.
در نتیجه، تصمیم گیری در مورد مناسب ترین و پشتیبانی شده ترین استانداردهای علامت گذاری به منظور استفاده برای مدیران دشوار است. ایجاد میکرودادههایی که توسط همه موتورهای جستجوی اصلی پشتیبانی میشود، افزودن علامت گذاری را برای مدیران سایت آسان میکند و این باعث میشود موتورهای جستجو ویژگیهای جستجوی غنی برای کاربران ایجاد کنند.
چگونه میتوانم Schema Markup را در سایت خود پیاده کنم؟حالا احتمالاً با خود گفته اید، که برای استفاده از این کد ها نیاز به استفاده از زبان برنامه نویسی است و شما در کدنویسی ضعیف هستید و نگران این موضوع شوید.
اینطور نیست! نیازی به یادگیری مهارتهای جدید در زمینه کد نویسی نیست. در اینجا چند مرحله وجود دارد که میتوانید با استفاده از برخی ابزار های Google برای ایجاد مارک گذاری در سایت خود اقدام کنید.
Google’s Structure Data Markup Helper استفاده از این سایت یکی از راههای پیاده سازی قطعه کدهای اسکیما در سایت شما است اگر قصد این را دارید که خودتان به صورتی دستی انجام دهید.

اگر قرار است خودتان نشانه گذاری دادههای اسکیما را پیاده سازی کنید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که به Google’s Structured Data Markup Helper مراجعه کنید. سپس URL صفحه ای را که میخواهید علامت گذاری کنید وارد کنید و روی “شروع برچسب گذاری” کلیک کنید.
پس از بارگیری صفحه در ابزار علامت گذاری، میتوانید به راحتی مکانی را که میخواهید آیتمهای داده شما نشان داده شود انتخاب کنید و مواردی را که میخواهید به صورت مشخص در نتایج جستجو نشان داده شوند، برچسب گذاری کنید. پس از اتمام کار، روی “ایجاد HTML” کلیک کنید و سپس ابزار Structured Data Markup کد شما را تولید میکند.
به یاد داشته باشید که تا میتوانید داده ها را علامت گذاری کنید. به عنوان مثال، اگر در حال بررسی یک کتاب بودید، باید از نشانه گذاری برای برجسته کردن نام نویسنده، تاریخ انتشار و حتی ناشر کتابی که در مورد آن مینویسید استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که از هر مورد مربوط به داده استفاده کرده و از نشانه گذاری طرح خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
اما اگر از وردپرس استفاده میکنید میتوانید با استفاده از افزونههای وردپرس از این میکرو داده ها استفاده کنید. افزونههای Yoast seo و Yoast seo local معروف ترین و بهترین برای این مورد هستند.
در آخر
امیدوارم این مقاله کمک شایانی به شما در زمینه آموزش داده ها و دانستنِ این که اسکیما چیست کرده باشد! ما زمینه های زیادی را توصیف کردیم و انواع مختلفی از این میکروداده های مهم را پشت سر گذاشته ایم.
در سال 2017، بینگ و کاتالیست مطالعه ای را انجام دادند و گزارش کردن که فقط 17٪ از افراد از مارک گذاری اسکیما استفاده میکنند. اگر تا به حال به دنبال استفاده از آن نبودید، وقت آن است که شروع کنید و ۀن را در سایت خود لحاظ کنید. با استفاده از اسکیما، شما شانس بیشتری دارید که از رقبای خود پیش بیوفتید و به رسمیت شناختن نام تجاری خود دست یابید.
حالا که متوجه شدید اسکیما چیست بنظر شما چرا باید از آن استفاده کرد؟
منابع :
impactplus
fatjoe